Vinarstvo

U ovom segmentu možemo da vam ponudimo kompletnu podršku u materijalu i procesnoj opremi od momenta kada grožđe izađe iz vinograda pa do momenta njegovog pretvaranja u vino. Više detalja možete pogledati u našem vodiču za vinarstvo.

Kvasci

Vrednovani i prepoznatljivi Erbslöh-Oenoferm® kvasci dobijaju još veću snagu u preradi grožđa kroz proces proizvodnje F3 (Fit for fermentaion). U okviru ovog procesa, prilikom kultivacije kvasaca koristi se sredstvo za propagaciju koje je bogato mineralima i vitaminima. Kvasci fermentišu lagano i sigurno, pa čak i u stresnim situacijama idu ka potpunoj fermentaciji.

U našoj ponudi imamo selekcione kvasce za bela, crvena, roze i penušava vina. Za organske proizvođače, imamo
na raspolaganju certifikovane organske kvasce i hranu.

 

Lista kvasaca: Pogledaj detaljnije >>>

Lista hrane: Pogledaj detaljnije >>>

Lista organskih proizvoda: Pogledaj detaljnije >>>

Lista proizvoda za malolaktičku fermentaciju: Pogledaj detaljnije >>>

Enzimi

Enzimi se najčešče koriste u vinarstvu da bi se što bolje istaložio mošt, i da bi se poboljšala ekstrakcija aroma i boje iz pokožice grožđa. U ponudi imamo pektolitičke enzime, beta glukozidaze, AG II hidrolaze, i mnoge druge tipove enzima koji predstavljaju know how naših partnera. Ono što je bitno, jeste da su svi enzimi bez depsidaze -DF (depsidase free).

 

Za detaljan pregled naše ponude enzima, možete pogledati našu listu enzima: Pogledaj detaljnije >>>

Sredstva za stabilizaciju

U ovom segmentu imamo u ponudi različite vrste proizvoda: od vinobrana, CMC-a, metavinske kiseline, pa do gumi arabike, manoproteina, i sredstva za zaštitu mladih vina (VinProtect).
 

Lista sredstava za stabilizaciju: Pogledaj detaljnije >>>

Sredstva za bistrenje

Prirodno bistrenje vina i sedimentacija, nisu dovoljni sami po sebi da bi vino bilo proteinski stabilno u boci. Iz tog razloga, koriste se razna pomoćna sredstva koja znatno doprinose stabilnosti vina. Mi u našoj ponudi imamo različite tipove bentonita, želatina, silike sol, i drugih neophodnih sredstava da bi vaša vina bila izbistrena i stabilna.

 

Lista bentonita: Pogledaj detaljnije >>>

Lista ostalih bistrila: Pogledaj detaljnije >>>

Sredstva za korekciju

Kаo potpuno izgrаđenа i odnegovаnа vinа smаtrаju se vinа čije su orgаnoleptičke osobine (bojа, ukus, miris, bistrinа) i hemijski sаstаv (аlkohol, kiseline, ekstrаkt i dr.) u dovoljnoj meri stаbilni i odgovаrаju onoj vrsti vinа i onoj sorti ili mešаvini sorti od kojih je vino naprаvljeno. Ukoliko organoleptika i hemijski sastav nisu na zadovoljavajućem nivou, pribegava se sredstvima za korekciju.

 

Tanin i Hrastov čips: Pogledaj detaljnije >>>

Senzorika: Pogledaj detaljnije >>>

Specijalni proizvodi – aktivni ugalj, kalijum bikarbonat, kalcijum karbonat, vitamin C: Pogledaj detaljnije >>>

Sredstva za filtraciju

Filtriranje vina je postupak odstranjivanja nečistoća iz vina koje se zadržavaju na filtracijskom sloju kroz koji prolazi vino. U vinarstvu, najčešće se koristi pločasti filter sa filter pločama različitih poroziteta. Kako vino ne bi poprimilo miris ploča, u početku filtriranja kroz filter se propusti voda zakiseljena limunskom kiselinom, ili manja količina vina koja se odvoji, a tek potom počinje filtriranje. Mi u našoj ponudi imamo različite dimenzije ploča (od 20x20cm pa na dalje) i filter uređaja (sa ramovima od nerđajućeg čelika ili sa plastičnim ramovima). Pozovite nas da bi definisali šta je najoptimalnije rešenje za vas.

 

Specifikacija filter ploča: Pogledaj detaljnije >>>

Proizvodnja penušavih vina

Prirodna penušava vina proizvode se na dva načina: klasični ili šampanjski i industrijski ili rezervoarni. Princip je isti: odnegovanom vinu, namenjenom za proizvodnju penušavog vina, doda se 24-26 g/l šećera i oko 2% aktivnog vinskog kvasca, pa se dobijena smeša razlije u jake boce (šampanjski način) ili metalne tankove (industrijski način). Sudovi se zatim zatvore i ostave da se u njima izvrši šampanjizacija (fermentacija dodatog šećera, odn. naknadna fermentacija). Kad se vino razbistri, treba da se odvoji od taloga i prelije u čiste boce, ali se tom prilikom ne sme izgubiti veća količina CO2. Taj složeni zadatak izvodi se pri šampanjskom načinu nizom operacija (pretresanje, remijaža, degoržiranje), a pri industrijskom načinu putem izobaričnog filtera. Pri ulivanju bistrog šampanjiziranog vina u boce dodaje se ekspedicioni liker (dobro staro vino u kome je rastvoreno 700 g/l šećera uz dodatak 2-6% dobrog vinjaka). Prema dodatoj količini šećera, šampanjac može biti suv, polusuv, polusladak ili sladak.

 

Lista proizvoda za proizvodnju penušavih vina: Pogledaj detaljnije >>>

Proizvodnja sajdera i voćnih vina

Voćno vino od jabuke je vrsta alkoholnog pića koje se dobija vrenjem jabuka ili jabukovog soka uglavnom od mešavine raznih starih sorti jabuka. Jabukovo vino obično sadrži od 5,5 do 7% alkohola. Ovo vino u Južnoj Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj popularno je pod nazivom most, a u Severnoj Nemačkoj apfelwein. U Francuskoj ga nazivaju cidre, u Španiji sidra, u Sloveniji jabolčnik, u Velikoj Britaniji, Irskoj, Švedskoj i SAD-u se zove cider. Sajderi I voćna vina zavise od allodola, kiselina, glicerina, ugljen dioksida iz fermentacije i sekundarne arome od fermentacije. Pod uslovom da dotični proizvodi nisu aromatizovani, fermentacija je najvažnija komponenta u određivanju ukusa i arome gotovog napitka do supstrata za fermentaciju. Svi Erbslöh kvasi fermentišu u najmanje 15 do 16% ABV uz odgovarajuće uslove fermentacije. Kvasci visokih performansi poput Oenoferm® X-treme, mogu stvoriti i 17% ABV ukoliko postoji dobra zaliha hranljivih sastojaka. U proizvodnji sajdera, preporučujemo Bayanus kvasce (X-Treme ili Freddo) za koje je potrebno manje hranljivih sastojaka i koji su otporniji na alkohole i nepovoljne spoljne uslove (niske temperature). Ovaj tip kvasca predlažemo i u slučaju pokretanja zastale fermentacije.

 

Lista proizvoda: Pogledaj detaljnije >>>

Katalog za proizvodnju sajdera: Pogledaj detaljnije >>>

 

Za sve dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati putem mail-a ili telefona. Za detaljan pregled proizvoda, možete pogledati naš ENOLOŠKI VODIČ u sekciji preuzimanje.

Oprema

Od opreme vam možemo ponuditi sledeće: * Muljače / Ruljače

* Hidraulične prese
* Fermentore
* Čilere
* Tankove za odležavanje
* Filter uređaje
* Etiketirke
* Linije za punjenje (Monoblok, Punilice, Čepilice,…)
* Mašine za Bag in box punjenje
* Mašine za pranje drvenih bačvi

 

Svakom zahtevu pristupamo individualno i nalazimo najoptimalnije rešenje za vaše potrebe. Za sva vaša pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Partneri:

Vladimira Nazora BB
22400 Ruma,
Srbija Administracija: +381 22 430 050;
Prodaja: +381 22 430 051
Mobilni: +381 60 185 24 09
m.stanar@vupis.rs

LinkedinInstagram